Prescan

Binnen één dag inzicht in je gezondheid. Daarvoor kun je bij Prescan in Baarn terecht.

Het aantal cliënten is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, en daar is een duidelijke reden voor.

Lees verder…

Prescan’s metamorfose: naar een volwaardige en toegankelijke preventieve gezondheidsinstelling

Totale transformatie van kliniek door Van Vliet Projects

Binnen één dag inzicht in je gezondheid. Daarvoor kun je bij Prescan in Baarn terecht. Het Preventief Gezondheidsonderzoek identificeert mogelijke risicofactoren en hun specialisten bieden advies om de gezondheid te verbeteren. Met een persoonlijke benadering, hoge kwaliteit en een team van medisch specialisten bedient Prescan jaarlijks meer dan 11.000 cliënten. Het aantal cliënten is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, en daar is een duidelijke reden voor.


Wim Linting, Algemeen Directeur, vertelt hoe het aanbod van Prescan zich in de afgelopen periode heeft ontwikkeld: “Mensen associëren ons nog steeds vooral met MRI-onderzoek, maar tegenwoordig bieden we meer diensten aan. Zo voeren we bijvoorbeeld vitaliteitsonderzoeken uit op basis van bloedwaardes en lichaamscompositie. We hebben ons aanbod aangepast om de drempel voor onze cliënten te verlagen en het aanbod beter te laten aansluiten op de specifieke situatie van de cliënt. We merkten dat veel mensen angstig waren voor een MRI-scan vanwege de impact van een mogelijke bevinding. Met onze vitaliteitstesten nemen we die angst en de drempel weg door toegankelijk preventief onderzoek te bieden en adviseren we vervolgonderzoek als dat nodig is. De client staat bij ons centraal. Dat brengen wij bijvoorbeeld tot uiting met onze huiselijke omgeving met goede koffie, een lekkere lunch en hospitality medewerkers die je door de dag begeleiden. Onze collega’s, zowel artsen als ondersteunend personeel nemen echt de tijd voor je.”


Toegankelijkheid

Door haar diensten toegankelijker en persoonsgerichter te maken, heeft Prescan een nieuwe koers ingezet. In de zomer en najaar van 2023 heeft het bedrijf ook haar pand, een voormalig autobedrijf aan de snelweg A1 in Baarn, in lijn gebracht met haar vernieuwde visie en ambitie, waarbij een grondige verbouwing heeft plaatsgevonden. Wim Linting legt uit: “We wilden een toegankelijke omgeving creëren waarin aandacht voor de cliënt, een innovatief onderzoeksaanbod en gezondheid samenkomen. Een bezoek aan onze kliniek kan voor sommige cliënten spannend zijn en daar wilden wij op anticiperen met een geborgen en vertrouwde omgeving. Bovendien was er een praktische overweging om te verbouwen. Onze MRI-onderzoeken vinden plaats op de begane grond, terwijl het cardiologisch-, dermatologisch en/of bloedonderzoek op de tweede verdieping werd uitgevoerd, waar ook de kantoren zich bevonden. We zagen dat cliënten, kantoorpersoneel en medisch specialisten door elkaar liepen, dat vonden wij niet wenselijk.


Beperkte downtime

Na de aanbesteding werden Bouwbedrijf Van den Hengel en Van Vliet Projects gekozen als verantwoordelijke bouwbedrijven voor respectievelijk de ruw- en afbouw en de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Vrijwel de volledige benedenverdieping onderging een ingrijpende transformatie: de constructieve vloerverhoging werd verwijderd, gevelpuien werden vervangen door een professionele entree, er werden zes extra spreekkamers toegevoegd, nieuwe luxe toiletruimtes en een doucheruimte werden gerealiseerd op de begane grond. Daarnaast werd er een nieuwe huiselijke wachtruimte gecreëerd, een ontvangstbalie geplaatst, de bestaande klimaatinstallatie uitgebreid, de elektrotechnische installatie vernieuwd en uitgebreid inclusief een compleet nieuw verlichtingsplan gerealiseerd en ook de bedienruimtes bij de MRI-apparatuur kregen een update. De wanden, geïmporteerd uit Italië, werden hebben een speciale luxe afwerking. Dit alles werd voltooid binnen een tijdsbestek van slechts vier maanden. De verouderde benedenverdieping heeft nu plaatsgemaakt voor een moderne, lichte omgeving met een sfeervolle, chique uitstraling (concept gemaakt door Concept & Images).


“Wat deze verbouwing bijzonder maakt, is dat de downtime en overlast voor onze bezoekers tot een minimum zijn beperkt”, benadrukt Wim. “Dit is te danken aan de bouwbedrijven en de collega’s die aan het project hebben gewerkt. Dankzij een zorgvuldige planning, effectieve communicatie en hun bereidheid om bijvoorbeeld ook ’s nachts te werken, hebben ze ervoor gezorgd dat onze MRI-ruimtes slechts vier dagen buiten gebruik waren. Hierdoor was de continuïteit van onze werkzaamheden gegarandeerd. Door het plaatsen van stofschotten en het creëren van goede looproutes hebben onze cliënten weinig hinder ondervonden. Een compliment voor de bouwers is dan ook op zijn plaats. Bovendien is het project volgens planning opgeleverd, zonder enige vertraging, wat bewonderenswaardig is voor zo’n ingrijpende verbouwing.”


Klaar zijn ze bij Prescan voorlopig nog niet. Wim sluit af met enthousiasme: “Hoewel we trots zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt, hebben we nog meer plannen. Op de begane grond willen we wellicht een MRI- of CT-scan toevoegen. En wie weet, misschien staat er in de toekomst ook een renovatie van de tweede verdieping op het programma, waar momenteel onze kantoren zijn gevestigd. Bij Prescan blijven we streven naar vernieuwing en verbetering van onze dienstverlening omdat de gezondheid en tevredenheid van onze cliënten altijd voorop staan!”

"Wat deze verbouwing bijzonder maakt, is dat de downtime en overlast voor onze bezoekers tot een minimum zijn beperkt. Onze MRI-ruimtes zijn slechts vier dagen buiten gebruik geweest."
Wim Linting
Wim Linting
Algemeen directeur

Denkt u aan een grote verbouwing voor uw kliniek? Weten hoe wij u kunnen helpen?

"Wat deze verbouwing bijzonder maakt, is dat de downtime en overlast voor onze bezoekers tot een minimum zijn beperkt. Onze MRI-ruimtes zijn slechts vier dagen buiten gebruik geweest."
Wim Linting
Wim Linting
Algemeen directeur

Denkt u aan een grote verbouwing voor uw kliniek? Weten hoe wij u kunnen helpen?

Scroll naar boven