Next Generation
scopendroogkast

De flexibele oplossing voor het drogen en opbergen van endoscopen

De Next Generation (NG-serie) is specifiek ontworpen als flexibele oplossing voor het drogen en opbergen van endoscopen. De Next Generation bestaat uit een serie modulaire, verticale en geheel vernieuwde droog- en opbergkasten voor endoscopen. Het basiselement voor acht endoscopen kan afzonderlijk worden gebruikt of worden uitgebreid met extra modules voor vier of acht endoscopen. Als u niet beschikt over een toevoer van droge perslucht, kunt u uw droog- en opberg­systeem uitbreiden met een optionele ADU300.

The Next Generation is uitgerust met de nieuwste droogtechnologie. Twee afzonderlijke luchtstroomcycli drogen de endoscopen van binnen en van buiten. De binnenkant van de endoscopen wordt gedroogd met droge perslucht en de buitenkant met lucht die is gefilterd met een HEPA-filter. De luchtstroom wordt voortdurend gecontroleerd door onafhankelijke sensoren voor elke endoscoop, en binnen de NG-serie heerst voortdurend een positieve luchtdruk.

De status van elke endoscoop is binnen de unit af te lezen op een display. Hierop wordt onder andere de status van het droogproces weergegeven. In de droogkast hangt daarnaast boven elke endoscoop een LED-lampje wat inzichtelijk maakt of de endoscoop gereed is om gebruikt te worden bij een ingreep (zie afbeelding). Dankzij deze indicatoren is niet alleen het complete proces te controleren maar leest u ook de status van een specifieke endoscoop gemakkelijk af.

Onze modellen droogkasten:

NG-800

De basiskast NG-800 kan acht endoscopen tegelijk drogen en opbergen. Via het intuïtieve display regelt u ook de eventuele uitbreidingen (Extensions) die aan het systeem toe te voegen zijn.

NG-800 Extension

Als de NG-800 Extension gekoppeld wordt aan het besturings­element van de NG-800, wordt de capaciteit uitgebreid met acht endoscopen, tot een totaal van zestien endoscopen. 

NG-400 Extension

Als de NG-400 Extension gekoppeld wordt aan het besturings­element van de NG-800, wordt de capaciteit uitgebreid met vier endoscopen, tot een totaal van twaalf endoscopen. 

Functionaliteiten Next Generation Scopendroogkast

Gegevens

Met de specifieke documentatiesoftware kunt u belangrijke informatie opslaan en gegevens over endoscopen, gebruikers, en droog- en bewaartijden bijhouden. Ook is het mogelijk rapporten met deze gegevens uit te printen.

Vergrendelen

Als de vergrendelfunctie van NG-serie is geactiveerd, kunnen alleen geregistreerde gebruikers de deuren openen. Zo bent u verzekerd van veilige opslag van en gecontroleerde toegang tot uw endoscopen.

Transparant

De NG-serie is uitgerust met glazen deuren. Hierdoor is de status van elk in de droogkast aanwezige scoop te zien en de aansluitingen te controleren zonder de deur te openen.

Recente projecten

Noordwest Ziekenhuisgroep

Ontdek hoe Noordwest Ziekenhuisgroep en Van Vliet Medical Supply met de nieuwe scopendroogkasten gezamenlijk de grenzen verleggen in endoscoopreiniging en -droging voor optimale hygiëne en patiëntenzorg.
Klik op de foto voor het verhaal.

Scroll naar boven