Scopendroogkasten en accessoires​

Specialist in het drogen en opslaan van endoscopen

Van Vliet Medical is één van de marktleiders op het gebied van scopendroogkasten. Dankzij internationale samenwerkingsverbanden worden onze scopendroogkasten over de hele wereld ingezet om endoscopen op de best mogelijke manier te drogen en op te bergen. Naast deze scopendroogkasten leveren wij diverse andere hoogwaardige producten aan de medische sector.

Bij Van Vliet Medical scherpen wij de standaard aan. Door altijd op zoek te gaan naar verbetering, met eindgebruikers de processen en producten te evalueren en te optimaliseren en ons constant te blijven ontwikkelen waarborgen wij de kwaliteit waar wij bekend mee zijn geworden. Dat is de garantie die Van Vliet Medical u kan en wil blijven geven.

Door te kiezen voor Van Vliet Medical kiest u automatisch voor een partij met veel kennis en ervaring op het gebied van medische apparatuur. Wij timmeren al jarenlang succesvol aan de weg en ook voor u kunnen wij veel betekenen. Zo kunnen wij voor u maatwerk medische apparatuur voor u ontwikkelen en produceren en adviseren over verbeterde logistiek in uw centrale reinigingslocatie.

 

Onze innovatieve oplossingen

Scopendroogkasten voor flexibele endoscopen​

Het goed drogen van flexibele endoscopen is essentieel om bacteriegroei tot het absolute minimum te beperken en optimale patiëntveiligheid te garanderen. 

Onze fraai vormgegeven, modulaire scopendroogkasten NG800 en NG400  worden over de hele wereld ingezet om gedesinfecteerde, flexibele endoscopen op de beste manier te drogen, op te bergen en in optimale conditie te houden. 


Met onze geavanceerde droogtechnologie leiden wij droge perslucht door de endoscoop, bij een maximale druk van 0,5 bar gedurende 2 uur (de droogtijd is aanpasbaar). Omdat de endoscopen droogkast werkt met een lichte overdruk ten opzichte van de buitenkant wordt het risico op herbesmetting tot een minimum beperkt. Door gebruik te maken van droge perslucht in plaats van warme lucht, blijft de werkomgeving in de centrale droogruimte aangenaam voor de medewerkers. 


Naast de praktische voordelen zijn onze scopendroogkast vervaardigd van duurzaam RVS materiaal en daardoor bestand tegen slijtage en langdurig gebruik, waardoor het een kosteneffectieve investering is op lange termijn. Bovendien is de droogkast ontworpen om energiezuinig te zijn, waardoor u kunt besparen op uw energiekosten zonder in te leveren op veiligheid. 

Transportmeubelen voor de zorg​

De Multi FT is een multifunctionele transportkar met 6 uitneembare kunststof laden die kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld voor het transport van endoscopen. Deze multifunctionele kar wordt geleverd met zes uitneembare kunststof lades, die moeiteloos gereinigd kunnen worden.

Deze soepel manouvreerbare trolley wordt bij ziekenhuizen en klinieken ingezet voor het veilig transporteren van endoscopen. Uiteraard kan de Multi FT ook ingezet worden voor het veilig en hygiënisch vervoeren van andere medische instrumenten.  

Ervaar het gemak en de veiligheid van de Multi FT en ontdek de vele mogelijkheden die dit transportsysteem te bieden heeft.

Twin-foil hoezen

Onze twin-foil disposable hoezen worden gebruikt als afdekhoezen voor de laden van de Multi FT transportkarren en spelen een belangrijke rol in het zorgen voor een georganiseerde en efficiënte workflow in de medische sector. Deze hoezen zijn speciaal ontworpen met het oog op gebruiksgemak en optimale hygiëne.

 

De twin-foil hoezen zorgen voor een betrouwbare bescherming van de endoscoop tijdens het transport. Aan de ene zijde van de hoes bevindt zich een groene smiley en aan de andere zijde een rode smiley. Dit ontwerp is doelbewust gekozen om de gebruiker snel en gemakkelijk te laten zien of de endoscoop gereed is voor gebruik (groen) of al is gebruikt (rood). Dit is van cruciaal belang om kruisbesmetting te voorkomen en de patiëntveiligheid te waarborgen. 

Validatie opbergkast / droogkasten​

De jaarlijkse controle en validatie van het functioneren van de endoscoop droogkast kan problemen die ontstaan door niet adequaat gedroogde endoscopen ondervangen. 

 

Van Vliet Medical is gespecialiseerd in de validatie van alle soorten scopendroogkasten volgens de NEN-EN-16442 en de SFERD richtlijnen. Met onze MultiFlow FHT-8 flowmeter kunnen wij op basis van 8 indicatoren de droogtijd van de inwendige kanalen van de endoscoop nauwkeurig controleren. De FHT-8 ondersteunt het valideren van endoscopen van diverse leveranciers, waaronder Olympus, Pentax, Fujifilm, Storz en Richard Wolf. 

 

Naast standaard validaties zoals relatieve vochtigheid, droogtijd, temperatuur en droogkastinstellingen, zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van dauwpuntmetingen in de persluchtsystemen en particle (deeltjes) metingen waarbij het aantal stofdeeltjes binnen de droogkast die via het HEPA-filter de kast binnenkomen wordt gecontroleerd.

endoscopen reinigen en drogen
Noordwest Ziekenhuisgroep

Ontdek hoe Noordwest Ziekenhuisgroep en Van Vliet Medical Supply met de nieuwe scopendroogkasten gezamenlijk de grenzen verleggen in endoscoopreiniging en -droging voor optimale hygiëne en patiëntenzorg.

scopen drogen bij Isala ziekenhuis
Isala ziekenhuis

Lees hoe Patricia Smulders, DSRD, samen met haar team de hoogste normen voor veiligheid en controle handhaaft, en hoe recente samenwerking met Van Vliet Medical bijdraagt aan efficiënte en uniforme reiniging en droging van flexibele endoscopen.

Scroll naar boven