Siemens Healthineers

Acuson Sequoia echografie systeem

Betrouwbare diagnostiek voor ieder type patiënt

Volgens het CBS heeft 50% van alle Nederlanders van 18 jaar of ouder overgewicht. In de leeftijdscategorie van 50 – 64 jaar is dit zelfs 60%. Deze trend blijft waarschijnlijk aanhouden. Echografie ondervindt hierbij problemen vanwege moeilijke scans bij patiënten met een hoog BMI en variërende akoestische eigenschappen.

Het Acuson Sequoia echografiesysteem van Siemens Healthineers biedt een oplossing voor dit probleem. Doordat dit echosysteem gebruikt maakt van de geavanceerde BioAcoustic technology is de snelheid van het geluid geen vast gegeven en is dit aan te passen, naar gelang de lichaamshabitus van de patiënt. Hierdoor kunnen gebruikers dieper dan ooit kijken, met ongekende helderheid. Zelfs patiënten die omwille van het BMI of een leveraandoening ongeschikt waren voor echografisch onderzoek, kunnen heldere beelden verwachten op de ACUSON Sequoia.

Ben jij onder de 5%?

Vroegtijdige onderkenning van een leveraandoening is van essentieel belang. Wanneer leververvetting (non-alcoholische steatosis hepatis / NASH) langer bestaand is, kan dit namelijk ontaarden in fibrose of zelfs cirrose. Wanneer een patiënt het stadium van fibrose of cirrose heeft bereikt, is dit helaas niet meer reversibel, daar waar steatose dat nog wel is. Ook hebben patiënten met fibrose of cirrose een verhoogd risico op hepatocellulair carcinoom, een vorm van leverkanker met een 5-jaars overlevingskans van slechts 15%.

De ACUSON Sequoia stelt gebruikers in staat om patiënten al in het NASH-stadium een kwantitatief beeld te geven van de mate van leververvetting. Deze techniek genaamd, Ultrasound Derived Fat Fraction (UDFF), geeft een absolute waarde van levervetting in een percentage weer. Alles onder 5% is in orde, alles boven 5% wordt als verhoogd gezien.

Omdat tijd binnen de zorg schaars is, is het van belang dat deze techniek (zelfs in combinatie met Shearwave elastografie) nauwelijks tijd aan het onderzoek toevoegt. Daarom is UDFF toe te passen in combinatie met Auto point Shearwave en worden er direct 12 Shearwave metingen gedaan, om de mate van fibrose te bepalen. Een compleet overzicht van de lever in 15 seconden.

Functionaliteiten uitgelicht

Het Acuson Sequoia echografiesysteem is ontwikkeld om zowel gebruikers als patiënten te ontlasten. Er zijn diverse functionaliteit die het gebruikersgemak bevorderen. En is het bijvoorbeeld niet nodig om met de transducer hard op de patiënt te drukken. Andere belangrijke functies zijn:

InFocus-Coherent Image Formation

Deze baanbrekende technologie geeft u ongekend scherpe beelden over de hele diepte van het beeld. Een bijkomend voordeel is dat de gebruiker hier niets voor hoeft te doen, de ACUSON Sequoia doet het voor u.

AutoTEQ-functionaliteit

AutoTEQ is een techniek waarbij er real-time beeldoptimalisatie plaatsvindt. AutoTEQ, in combinatie met InFocus, zorgt ervoor dat de gebruiker nauwelijks meer iets aan beeldoptimalisatie hoeft te doen, wat het dagelijks werk vergemakkelijkt. Daarnaast wordt het verschil in beeldkwaliteit tussen de gebruikers verminderd, omdat alle beelden technisch op dezelfde manier tot stand komen.

UltraArt Quad Display

Zowel tijdens live scanning als in ‘freeze’ hebben gebruikers de mogelijkheid om de beelden volledig naar wens aan te passen door middel van een visueel beeld. Druk op de UltraArt-toets en er verschijnen 4 beelden, allen met een andere mate van postprocessing. De gebruiker kan dat beeld kiezen wat het meest aanspreekt en het beeld wordt direct naar wens aangepast. Beeldoptimalisatie kan dus niet eenvoudiger.

1-Click Registration & Gesture Control

1-Click Registration is een Deep Learning techniek waarbij de Siemens ACUSON Sequoia gebruikersvoorkeuren leert kennen, en deze in de toekomst toepast. Dankzij Gesture Control kan de gebruiker een transducer activeren door hem twee keer aan te tikken.

ProductvoordelenAcuson Sequoiaechografiesysteem

Twee uitvoeringen

De Acuson Sequoia echografie systeem komt in twee uitvoeringen, de Sequoia Select en de Sequoia Crown. De Crown editie biedt standaard een aantal extra features, die in de Select editie optioneel zijn. Deze features zijn onder andere beeldrotatie, workflow protocols, dual SWE maps en een standaard gel warmer. De Select editie is een schaalbaar model en biedt de flexibiliteit om het aantal functionaliteiten uit te breiden naarmate daar behoefte aan is. 

Onze klanten

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vanaf februari 2024 worden 17 nieuwe ACUSON Sequoia echografiesystemen van Siemens Healthineers gefaseerd in gebruik genomen op de afdeling Beeldvormende Technieken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Huisartsenpraktijk Swifterbant

De mogelijkheid om echografisch onderzoek in de huisartsenpraktijk Swifterbant uit te voeren heeft daarom aanzienlijke voordelen voor de patiënten. Lees welke dat zijn. 

Meer informatie en downloads

Meer informatie over het Acuson Sequoia echografiesysteem van Siemens Healthineers vindt u hieronder. Klik op de link op de documentatie te downloaden.

Scroll naar boven