Veilig ventileren: Het klaslokaal van de toekomst

Om de verspreiding van virussen tegen te gaan, is het belangrijk dat er goed wordt geventileerd. Dat hoeft niet te betekenen dat u in de winter ramen en deuren open hoeft te zetten! De Virobuster ventileert uw ruimte grondig met behulp van UV-C. Lees hier meer over de werking van ventileren met de Virobuster, ideaal om de luchtkwaliteit in onder andere klaslokalen te verbeteren!

 

Inhoud

  Hoe werkt het ventileren met de Virobuster?

  De Virobuster zuigt alle verontreinigde lucht uit de ruimte aan en bestraald deze met UV-C licht. Dit licht zorgt ervoor dat het DNA van alle schimmels, bacteriën en (corona)virussen onschadelijk wordt gemaakt. Hierdoor kunnen deze organismen zich niet meer vermenigvuldigen. Vervolgens wordt de schone lucht met hoge snelheid terug de ruimte ingeblazen.

  De Virobuster zorgt voor een zeer hoog niveau van schone lucht. Omdat het apparaat verontreinigde lucht aanzuigt en schone lucht terugblaast is het plaatsen van een Virobuster vele malen efficiënter en veiliger dan het openzetten van één raam. Ideaal om uw ruimte te ventileren dus!

   

  Wat is UV-C?

  Voordat de lucht teruggeblazen wordt maken de UV-lampen in de Virobuster alle virussen, schimmels en bacteriën dus onschadelijk. Maar wat is dat UV-licht precies? UV-Licht is elektromagnetisch licht met een korte golflengte en een hoge frequentie.

  UV-Licht is onzichtbaar en dat komt omdat de frequentie tussen de 100 en 400 nanometers ligt. Daardoor is het UV-licht niet op te pikken voor het menselijk oog. Wetenschappelijk gezien onderscheiden wij drie soorten UV-licht , namelijk:

    • UV-A licht (315-400nm);
       • Heeft de langste golflengte en het minst schadelijk voor de mens

       • Staat bekend als ‘black light’ en het wordt meest gebruikt om objecten op te lichten

     • UV-B licht (280-315nm);
        • Zorgt net als de zon voor een verbrande huid bij langdurige blootstelling en verhoogt het risico op huidkanker

      • UV-C licht (100-280nm);
         • Is extreem schadelijk voor mens en dier

         • Wordt gebruikt om voedsel, lucht, water en voorwerpen te desinfecteren.=

      Schakelt UV-C virussen echt uit?

      Het korte antwoord op bovenstaande vraag is: ja! Maar hoe werkt dat dan? Bij desinfectie door middel van UV-C schakelt het licht de micro-organismen (zoals bijvoorbeeld een virus) uit door het DNA en RNA van de cellen te beschadigen.

      Door de cellen te beschadigen kunnen de micro-organismen zich niet langer reproduceren en vermenigvuldigen en is het virus daardoor niet langer besmettelijk. Omdat het UV-licht enkel en alleen de micro-organismen aanpakt is het vervolgens niet schadelijk of gevaarlijk om een gedesinfecteerde object aan te raken of de gedesinfecteerde lucht in te ademen.

      Een aerosol dat door de Virobuster opgezogen wordt is dankzij UV-C dus onschadelijk. Dat maakt de Virobuster ideaal voor klaslokalen of vergaderzalen. Om effectief te ventileren hoeft u geen raam open te zetten. Een Virobuster maakt griepvirussen, bacteriën en schimmels onschadelijk!

       

       

      Hoe ventileer ik effectief met de Virobuster?

      Door een Virobuster in uw klaslokaal, huiskamer, wachtruimte, kantoor of showroom te plaatsen, desinfecteert u de lucht in deze ruimte zeer gemakkelijk. De UV-C lampen van de Virobuster beschadigen in combinatie met meerdere spiegels het DNA en RNA van virussen die worden opgezogen. De effectiviteit van een Virobuster kan worden vergroot door een aantal simpele maatregelen te nemen. Hieronder staan een aantal tips beschreven om een ruimte met behulp van een Virobuster zo effectief mogelijk te ventileren:

        • Hoe langer de Virobuster aan staat, hoe meer virusdeeltjes uitgeschakeld worden.

        • Voer tijdig onderhoud uit aan de Virbosuter.
           • Daardoor wordt de golflengte van 254 nanometer (de meest effectieve golflengte) gewaarborgd.

           • De lampen gaan 9.000 draaiuren mee.

         • Reinig af en toe de spiegels.
            • Door de gebruiksvriendelijkheid van de Virobuster is dit zeer gemakkelijk te doen

          • Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe meer moeite het kost om virussen uit te schakelen. Zorg daarom voor genoeg droge lucht.
             • Zet dus geen raam open als u ventileert met van de Virobuster!

           

          Wat zijn de specificaties van de Virobuster?

          Het type UV-C lamp dat in de Virobuster gebruikt wordt is compact en uitermate geschikt voor professionele water- en luchtdesinfectie apparaten. Om de desinfectiezekerheid te maximaliseren bieden de in de Virobuster gebruikte lampen vrijwel de volledige levensduur een constante UV-output. Als de levensduur van de UV-lamp ten einde is, dat is na 9.000 draaiuren, kunt u de lamp in overleg met uw dealer eenvoudig laten vervangen.

           

          De lampen in de Virobuster bestralen de virusdeeltjes met een korte golf en een piek van 254 nanometer voor optimale desinfecterende doeleinden. Deze combinatie zorgt er zoals aangegeven voor dat de bacteriën, virussen en andere micro-organismen die door de Virobuster uit uw ruimte worden ‘gezogen’ geïnactiveerd worden. De Virobuster is niet schadelijk voor de mens en veilig te gebruiken in diverse ruimtes.

           

          Wilt u meer informatie ontvangen over de Virobuster? Neem dan contact met ons op.

          Scroll naar boven