Van Vliet Diagnostics wordt Business Partner van Menarini Diagnostics

Almere, 8 april 2024 – Van Vliet Diagnostics, specialist in point-of-care en echografie apparatuur, is benoemd tot Business Partner van Menarini Diagnostics in Nederland. Van Vliet Diagnostics zal een cruciale rol spelen in de ondersteuning van Menarini Diagnostics bij de verkoop van een zestal geavanceerde POCT-producten, inclusief de nodige soft- en middleware. Het bedrijf gaat zich daarbij richten op de verkoop aan diverse zorginstellingen, met een speciale focus op huisartsen, huisartsenposten, verloskundigen, GGD’s, ambulancezorg en verpleeghuizen. Deze strategische samenwerking zorgt voor een significante verbreding van het POCT-portfolio van Van Vliet Diagnostics, naast het bestaande echografie portfolio.


De samenwerking stelt Menarini Diagnostics in staat om effectief zijn point-of-care productportfolio te introduceren en te verspreiden naar een nog bredere doelgroep. Van Vliet Diagnostics heeft een sterk netwerk bij onder meer private klinieken, ambulancezorg en eerstelijns zorg. Van Vliet gaat zich focussen op de verkoop van onder andere de Linx EVO bloedanalyzer, LabUreader Plus 2 urine strip analyzer, en VivaChek Glucose en Ketonen POCT meter. Dankzij deze innovatieve diagnostische oplossingen kunnen zorgprofessionals hoogwaardige laboratoriumdiagnostiek direct naar de patiënt brengen, wat resulteert in snelle beschikbaarheid van testresultaten en een verbetering van de patiëntenzorg.


Menarini Diagnostics, wereldwijd toonaangevend in oplossingen voor klinische diagnostiek, heeft Van Vliet Diagnostics gekozen als haar voorkeurspartner vanwege hun bewezen expertise, uitstekende service en uitgebreide netwerk in de Nederlandse gezondheidszorgsector. Van Vliet Diagnostics is een business line van Van Vliet Healthcare dat zich richt op het bieden van totaaloplossingen voor de medische industrie.


Sjaak van der Pouw, Algemeen Directeur van Van Vliet Diagnostics, zegt het volgende over de samenwerking: “We zijn verheugd met het partnership met Menarini Diagnostics in Nederland. Dankzij dit partnership met een wereldwijd gerenommeerde partner kunnen wij om ons portfolio van producten voor zorginstellingen en professionals in Nederland verder uit te breiden en een totaaloplossing bieden.”


Christiaan Engeltjes, Commercieel & Marketing Manager van Menarini Diagnostics Benelux, voegt hieraan toe:

“Van Vliet Diagnostics heeft zich bewezen als een betrouwbare partner met diepgaande kennis van de lokale markt. Door samen te werken met Van Vliet Diagnostics vergroten we onze aanwezigheid en kunnen we onze point-of-care producten breder beschikbaar maken voor zorgprofessionals in Nederland. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen aan het verbeteren van de patiëntenzorg in het land.”

Scroll naar boven