Van Vliet Diagnostics stelt bloedgas analyzer beschikbaar voor paardensportwedstrijd

Almere, 5 september 2023 – Van Vliet Diagnostics, leverancier van geavanceerde point-of-care technologieën, heeft de epoc bloedgas analyzer beschikbaar gesteld voor het prestigieuze paardensportevenement, het Europese Kampioenschap Endurance, dat deze week op donderdag plaatsvindt in Ermelo (160 km) en de internationale wedstrijd Endurance op zaterdag aanstaande (100, 120 en 160 km).

 

Siemens Healthineers epoc bloed analyzer

De Siemens Healthineers epoc bloed analyzer, exclusief aangeboden door Van Vliet Diagnostics op de Nederlandse markt, is een mobiele en draadloze analyzer waarmee direct op locatie bloedonderzoek bij paarden kan worden uitgevoerd. Met deze analyzer kunnen in Ermelo direct de pH-waarden en de melkzuurconcentratie worden gemeten. Dit zijn parameters om verzuring te meten. Zo kan indien nodig de gezondheid van de wedstrijdpaarden worden gecontroleerd en daarmee hun welzijn voor, tijdens en na de wedstrijd worden gewaarborgd.

 

Endurance is een uitdagende discipline binnen de paardensport, waarbij ruiters met hun paarden afstanden van 30 tot 160 kilometer op een dag afleggen, afhankelijk van het niveau van paard en ruiter. Marianne Sloet, emeritus hoogleraar en specialist Inwendige Ziekten van het Paard, deelt haar enthousiasme over het gebruik van de epoc bloedanalyzer: “We maken hier in Ermelo op twee cruciale momenten gebruik van de epoc bloedanalyzer, namelijk indien nodig voor de wedstrijd bij de aankomst van de paarden na een lange reis en tijdens of na de wedstrijd, wanneer de begeleidende dierenartsen dit adviseren. Met de epoc bloedanalyzer van Siemens Healthineers en twee analyzers van Fujifilm zijn we uitgerust met dezelfde mogelijkheden als de spoedkliniek van de Universiteit in Utrecht en kunnen we de gezondheid van de paarden nauwlettend volgen.”

 

Het Siemens Healthineers epoc® bloedanalysesysteem wordt normaliter ingezet op kritische locaties waar snelle diagnose nodig is, zoals de spoedeisende hulp in ziekenhuizen of bij apotheken voor het vaststellen van de juiste medicatie. Het is een mobiele en draadloze analyzer die binnen minder dan 4 minuten resultaten van bloedgas-, elektrolyten- en metabolietenmetingen geeft. Met de epoc® bloedgas analyzer kunnen 14 parameters worden gemeten. Daarnaast kan de meter ook nog 18 berekende parameters rapporteren.

 

 

Scroll naar boven