Totaaloplossing voor echografiesystemen

Samen doen waar je goed in bent en daarmee voordeel creëren voor professionals in de eerstelijnszorg? Dat is precies waarom Van Vliet en Siemens Healthineers enige tijd geleden besloten de handen ineen te slaan. Dankzij de jarenlange ervaring en aanwezigheid in onder andere ziekenhuizen, klinieken, bij fysiotherapeuten en verloskundigen hebben beide bedrijven laten zien een betrouwbare partner te zijn. Een perfecte match!

 

Het partnership biedt voordelen voor ziekenhuizen én voor professionals in de eerstelijnszorg, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen. Zij worden volledig ontzorgd met echografiesystemen. Van aanschaf tot onderhoud en service. Jos Lans: “Zorgprofessionals willen snel en gericht worden ondersteund, zodat zij zich kunnen richten op hun primaire taak: zorg verlenen. Wij bieden die ondersteuning.”

 

Echografie-onderzoeken worden steeds vaker door een huisarts uitgevoerd en niet in het ziekenhuis. Dit biedt voordelen voor de huisarts, de patiënt en het ziekenhuis. De huisarts kan betere zorg aan de patiënt bieden, de patiënt hoeft niet naar het ziekenhuis en het ziekenhuis kan zich meer richten op specialistische zorg. Omdat de kosten voor een echografie bij een huisarts goedkoper zijn dan in een ziekenhuis, kunnen op deze manier de zorgkosten worden gereduceerd.

 

Echografiesystemen

Voor zorgprofessionals in de eerstelijnszorg biedt het partnership tussen Siemens Healthineers en Van Vliet Medical een totaaloplossing bij de aanschaf van een echografiesysteem, de opleiding, het onderhoud en ondersteuning tijdens het onderzoek. Sylvain Brussee, directeur verkoop Ultrasound bij Siemens Healthineers: “Dit is een uniek totaalpakket waarmee we maatwerk leveren en zorgprofessionals nog beter en efficiënter kunnen bedienen, tegen scherpere tarieven én met meer persoonlijke aandacht.” Lans: “Zorgprofessionals in de eerstelijnszorg geven steeds meer de voorkeur aan één aanspreekpunt. Ook dat bieden we nu.”

 

Aanschaf

Twee verkoopmedewerkers van Van Vliet staan huisartsen bij in het aanschaftraject. Lans: “Zij benaderen actief zorgprofessionals voor ondersteuning. Een huisarts hoeft niet zelf alle mogelijkheden te onderzoeken, wij reiken alle relevante informatie over echografiesystemen van Siemens Healthineers op een presenteerblaadje aan.” Brussee: “Onze applicatiespecialisten laten vervolgens in de praktijk zien hoe het systeem ingezet kan worden. En we doen meteen een interessant aanbod voor service en onderhoud.”

 

Service en onderhoud

Service en onderhoud worden uitgevoerd door Van Vliet. Lans: “We kunnen zorgprofessionals garanderen dat ze binnen 4 uur een vervangend systeem hebben.” Brussee: “Ook daar ligt de kracht van onze samenwerking. Voorheen konden we zo’n toezegging niet doen als Siemens Healthineers, omdat onze organisatie daar niet op ingericht was. Nu kunnen we die flexibiliteit wel bieden.”

 

Siemens Healthineers Experience Center

Als onderdeel van het totaalpakket biedt Siemens Healthineers zorgprofessionals de juiste opleiding, certificering en accreditatie voor het gebruik van het echografiesysteem. De opleiding vindt plaats in het Siemens Healthineers Experience Center, in het pand van Van Vliet in Almere, en wordt verzorgd door de Nederlandse Echografie Academie (NEAc).

Brussee: “Na afronding van de opleiding beschikken de huisartsen over een CHBB-registratie en weten ze hoe in de basis een echografiesysteem gebruikt moet worden. Ze kunnen met vertrouwen een diagnose stellen en beoordelen of een patiënt moet worden doorverwezen.” In het Siemens Healthineers Experience Centre hebben zorgprofessionals verder alle gelegenheid om nader kennis te maken met het gehele portfolio echografiesystemen én worden ze een-op-een geïnformeerd door applicatiespecialisten.

 

De samenwerking met Van Vliet richt zich, naast echografiesystemen voor de eerstelijnszorg, op c-bogen én ook op de distributie van covid-19 antigeen sneltesten. Door de flexibiliteit van Van Vliet Medical en de goede onderlinge samenwerking zijn de sneltesten direct uit voorraad leverbaar. Lans: “Ook dit is een mooi voorbeeld van de goede match. Samen vormen we één organisatie met een goede reputatie én de snelle service van een lokaal bedrijf.” Brussee: “Met aandacht voor de klant, een groot netwerk, kwaliteitsproducten en knowhow.”

 

Samenwerking

De samenwerking tussen Siemens Healthineers, Van Vliet én Medexs is een mooi voorbeeld hoe organisaties elkaar kunnen versterken en meerwaarde bieden in de zorg, zowel in de eerstelijnszorg als bij privéklinieken en ziekenhuizen. Medexs is de partner waar Siemens Healthineers mee samenwerkt bij de bouw en inrichting van operatiekamers en laboratoria. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van deze geclassificeerde ruimten, evenals cleanrooms en apotheken.


De partijen troffen elkaar voor het eerst in 2015 bij een project van het Amphia Ziekenhuis in Breda en werken sindsdien vaker succesvol samen. Een van de nieuwe projecten is de realisatie van het prostaatbehandelcentrum bij het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Siemens Healthineers is hoofdaannemer van de bouw en levert de medischtechnische systemen, Medexs bouwt de kliniek, Van Vliet Medical levert alle aanvullende medische apparatuur en verzorgt de service.

 

 

Lans: “Je kunt dit zien als een one-stop-shopmodel, waarbij opdrachtgevers kiezen voor één partij voor de gehele realisatie. Het is een trend die we in de zorg steeds vaker zien. Doordat de uitvoering bij één aanspreekpunt ligt, hebben zorgaanbieders duidelijkheid én zekerheid dat de afzonderlijke fasen in een project naadloos op elkaar aansluiten. Ziekenhuizen willen geen gedoe over welke leverancier voor welke fase verantwoordelijk is en wie ze moeten bellen bij vragen. Ze willen helderheid en efficiënte en betaalbare oplossingen.” Brussee: “Met onze samenwerking zijn wij in staat om alle facetten van de uitvoering van dergelijke projecten te verzorgen.”

Scroll naar boven