Nieuwe Generatie scopendroogkasten verhogen efficiëntie reiniging en desinfectie bij Amsterdam UMC

Almere, 10 januari 2024 – Van Vliet Medical Supply, de toonaangevende leverancier van scopendroogkasten, heeft onlangs acht gloednieuwe Next Generation scopendroogkasten geïnstalleerd bij Amsterdam Universitair Medische Centrum (UMC), locatie VUmc. De locatie VUmc van het Amsterdam UMS ondergaat momenteel een overgang van meerdere reinigings- en desinfectieafdelingen voor flexibele endoscopen, naar slechts twee centrale locaties. De eerste van deze twee locaties is eind november 2023 in gebruik genomen op de MDL-polikliniek, waar maar liefst acht NG-800 scopendroogkasten van Van Vliet Medical Supply operationeel zijn, elk ontworpen voor acht flexibele endoscopen.

 

Het Amsterdam UMC bestaat uit twee gebouwen, het zogenaamde kliniek en polikliniekgebouw, die via een loopbrug met elkaar verbonden zijn. In beide gebouwen worden onderzoeken met behulp van flexibele endoscopen verricht. Om beide gebouwen efficiënt te bedienen, is besloten om in elk gebouw een nieuwe centrale locatie voor de reiniging en desinfectie van flexibele endoscopen in te richten. In het polikliniekgebouw is deze ruimte te vinden op de MDL-afdeling, terwijl het in het kliniekgebouw deel uitmaakt van de Centrale Sterilisatieafdeling (CSA). Het voordeel van slechts twee centrale locaties is dat gespecialiseerd personeel met minder apparatuur verantwoordelijk is voor de reiniging en desinfectie van de flexibele endoscopen, waardoor tevens beter toezicht mogelijk is om de kwaliteit en veiligheid van de gedesinfecteerd (en gedroogde) flexibele endoscoop te waarborgen.

 

Sandy Oostveen, Deskundige Scopen Reiniging en Desinfectie (DSRD) bij Amsterdam UMC, benadrukt: “Met de introductie van deze twee nieuwe centrale reinigingsruimtes hebben we de hoogst mogelijke efficiëntie op het gebied van reiniging en desinfectie van flexibele endoscopen bereikt. De nieuwe droogkasten van Van Vliet Medical Supply zijn gebruiksvriendelijk, goed reinig- en desinfecteerbaar, presteren naar verwachting en leveren het gewenste eindresultaat. Ons contact met de experts van Van Vliet was uiterst positief, met uitgebreide begeleiding, vakkundig advies en snelle respons op onze vragen gedurende het hele proces.”

Scroll naar boven