droogkast endoscopen

Meander Medisch Centrum neemt binnenkort nieuwe droogkasten in gebruik

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gaat binnenkort zes nieuwe droogkasten voor het drogen en opslaan van flexibele endoscopen van Van Vliet Medical in gebruik nemen. Momenteel wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de nieuwe Centrale Sterilisatieafdeling (CSA) voor het reinigen van de endoscopen van het ziekenhuis, waarbij de ruimteverdeling van de vuile en schone ruimte beter verdeeld is dan in de oude situatie. De ruimte wordt voorzien van nieuwe voorreinigingmeubels en reinigings- en desinfectiemachines van Olympus en zes nieuwe droogkasten geleverd door Van Vliet Medical. Vanaf 22 april wordt de nieuwe CSA in gebruik genomen.


Sander van Nimwegen, Projectleider Techniek & Vastgoed, bij Meander Medisch Centrum vertelt over de verbouwing: “Naast een betere ruimtelijke indeling heeft de vuile zijde nu ook veel meer daglicht, wat bijdraagt aan een aangenamere werkomgeving. De oudere reinigings- en desinfectiemachines zijn vervangen door vier nieuwe exemplaren die een grotere capaciteit hebben. Bovendien is er ruimte voor eventuele uitbreiding van deze machines in de toekomst.”


De nieuwe droogkasten zullen de verouderde modellen vervangen, die aan het einde van hun levensduur waren en regelmatig storingen vertoonden. Deze storingen leidden tot vertragingen in het reinigings- en droogproces. Sander: “Dat hebben we nu ondervangen met nieuwe apparatuur en daar zijn we ongelooflijk trots op. De oudere kasten bestonden uit verschillende type kasten en nu gaan we gebruik maken van één type. Dat maakt het eenvoudiger voor medewerkers om mee te werken omdat er uniformiteit is. Zij kunnen niet wachten tot ze de tijdelijke CSA die we hebben gecreëerd kunnen inruilen voor deze moderne werkomgeving.”

Meander CSA afdeling
Nieuwe droogkast voor scoren
endoscopen droogkast
Scroll naar boven