Jeroen Bosch Ziekenhuis kiest voor toekomstbestendige echo-systemen

Almere, x februari 2024 – Van Vliet Diagnostics, leverancier van geavanceerde point-of-care en echografie technologieën en partner van Siemens Healthineers, levert 17 nieuwe ACUSON Sequoia echografiesystemen aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Deze intuïtieve en toekomstbestendige echografiesystemen vervangen de verouderde echoapparatuur die aan het einde van hun levensduur zijn en zullen in de komende weken geleidelijk in gebruik worden genomen op de afdeling Beeldvormende Technieken van het Bossche ziekenhuis.

 

Als strategische partner van Siemens Healthineers levert Van Vliet Diagnostics naast echografieapparatuur, ook onderhoud, de jaarlijkse validatie, en training (ook op locatie). In de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis neemt het ziekenhuis het beheer van de echografiesystemen in eigen hand om de exploitatiekosten te minimaliseren, terwijl Van Vliet Diagnostics verantwoordelijk is voor training, software-updates en levering van onderdelen.

 

Harm Geraedts, Manager Bedrijfsvoering, kijkt uit naar de implementatie van de nieuwe echografiesystemen: “We hebben uiteindelijk voor de ACUSON Sequoia gekozen omdat dit systeem de allernieuwste technologie bevat maar zich ook al wereldwijd heeft bewezen. We wilden de zekerheid dat we investeerden in een systeem dat niet binnen enkele jaren van de markt wordt gehaald. Daarnaast hebben we met de state-of-the-art clausule van Van Vliet Diagnostics de garantie dat de echoapparatuur altijd meegroeit op het Sequoia platform.”

 

Sjaak van der Pouw, Algemeen Directeur van Van Vliet Diagnostics, benadrukte het belang van geavanceerde diagnostische technologie in de moderne gezondheidszorg: “We zijn verheugd om bij te dragen aan de verbetering van de diagnostische mogelijkheden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. We zijn ervan overtuigd dat ze een waardevolle aanvulling zullen zijn voor het ziekenhuis.”

 

Naast de ACUSON Sequoia’s heeft het JBZ ook twee mobiele echografiesystemen, de ACUSON P500, aangeschaft. Deze systemen worden ingezet bij verschillende regionale huisartsenpraktijken, waar JBZ-radiologen echo-onderzoek uitvoeren bij patiënten die geen spoedzorg nodig hebben. “Dit is prettig voor de patiënten, omdat ze niet naar het ziekenhuis hoeven te komen. Deze dienstverlening past volledig in onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige zorg en het faciliteren van toegankelijke diagnostische services in en rond ‘s-Hertogenbosch,” aldus Harm Geraedts.

Scroll naar boven